De wedstrijd tussen Zwaluwen en Con Zelo was op het laatste moment verplaatst van zaterdag 10.30 naar zondag om 9 uur. Dat was wel even wennen zeg, zo vroeg …

Alleen Dana was afwezig. Gelukkig was verder iedereen er en dus begonnen de coaches Debbie en Judith met een bijna volledig team aan de wedstrijd, onder leiding van Corrie van de Kreeke. Aanvoerder vandaag was Nola en die mocht de mascotte omhoog gooien. Ondanks het vroege tijdstip was er veel publiek aanwezig om de meiden aan te moedigen. Con Zelo stond bovenaan en het zou op voorhand een lastige wedstrijd worden. Enige aanmoediging was daarom wel gewenst.

Wanneer de wedstrijd begint zien we dan het leeftijds- en lengteverschil wel erg groot is. Zwaluwen staat direct onder druk en het overgooien wil ook nog niet zo erg lukken. Gelukkig weet Femke met enkele prachtige reddingen de schade beperkt te houden en blijft het lang 0-0. Femke, Kyra, Nina, Britt, Marieke, Ilva, Sofie, Nola, Liselot en Roos doen er alles aan om de tegenstander tegen te houden. De handen gaan de lucht in om de bal af te stoppen. Een enkele keer lukt het Zwaluwen om op doel te gooien. Britt, Ilva en Sofie proberen het een keer, maar hun keeper was erg goed. Aan het eind van de eerste helft stond het 0-7.

De tweede helft werd beter naar elkaar gegooid. Marieke ging af en toe op rechts goed door en ook Liselot wou wat laten zien, want voor haar zat veel publiek op de tribune. Britt en Ilva deden opvallend hun best. Dat kwam vast omdat Facebook-fotograaf, en opa, Piet van de Kreeke ook aanwezig was om de beroemde FB-foto’s te maken. Femke hield de ene na de andere bal tegen en je zag vader Martin steeds meer groeien op de tribune. Roos, Kyra, Nola en Nina konden mooi van hun lengte gebruik maken en kropen overal tussen- en onderdoor. De moeder van Sofie zat achter de knoppen van het scorebord. Sofie deed er echt alles aan om ervoor te zorgen dat Zwaluwen er ook eentje bij kreeg, zodat haar moeder het schuifje kon bedienen. Uiteindelijk lukte het Ilva om met een harde knal in de hoek de vervelende nul van het scorebord te halen. De Niedorphal ontplofte bijna! De eindstand werd uiteindelijk 1-13. Con Zelo was duidelijk een paar maatjes te groot (letterlijk en figuurlijk), maar de meiden bleven toch met veel plezier handballen en hun best doen. Ga zo door!

Van de vader van Nola